01.02.2008.
Novosti / Aktulenosti

SJEDNICA SAVJETA LISTA

Prva sjednica Savjeta lista „Naše šume“, održana je 01.02.2008. god. na Šumarskom fakultetu u Sarajevu. Sjednici su prisustvovali članovi Savjeta lista:

• Sead Hadžiabdić,
• Šefik Koričić,
• Ahmed Dizdarević,
• Edib Pašić,
• Miroslav Biloš,
• Ivica Jurić,
• Davorka Prce,
• Vlado Boro,
• Nevzeta Elezović,
• Ahmet Sejdić i
• Omer Pašalić – Predsjednik UŠIT FBIH,
• Ljubo Rezo – Predsjednik HŠD BiH,
• Sead Vojniković – član redakcije časopisa.

.
17.12.2007.
Novosti / Aktulenosti

ZAŠTITA BIOTOPA I VRSTE VELIKOG TETRIJEBA

U Dubokoj kod Bugojna je dana 17.12.2007. god., organizovan treći radni sastanak po projektu „Zaštite biotopa i vrste Velikog tetrijeba“. Organizator je bio UŠIT FBIH, a učesnici su bili predstavnici ŠPD/ŠGD FBIH, Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede SBK, kantonalnih uprava za šumarstvo FBiH, Šumarskog i Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, lovačkih i planinarskih društava SBK.

.
29.08.2007.
Novosti / Aktulenosti

SUSRET POSLIJE 35. GODINA

Na studijskom putovanju u Crnu Goru, pored niza zvaničnih susreta, bio je i prilika da se okupe kolege koje se nisu vidjele dugo godina, nakon završenog studija šumarstva u Sarajevu (generacija 1967./68.). Tom prilikom u posjeti kolegama iz BiH, Ljubi Rezi i Fadilu Šehiću, na svečanom ručku, koji je upriličen u jednom od restoranu u Podgorici, došao je kolega Momčilo Gajević. Bio je to vrlo dirljiv susret, sa dosta prepričanih dogodovština iz studentskih dana. Bilo je još mnogo toga za reći među kolegama, ali vremena je bilo vrlo malo, jer je BH delegacija, morala da se zaputi na put za Tiranu.

.
29.08.2007.
Novosti / Aktulenosti

STUDIJSKO PUTOVANJE CRNA GORA,
ALBANIJA, MAKEDONIJA

U okviru saradnje sa SNV-om (Holandska razvojna organizacija), Savjet šumarskih udruženja Bosne i Hercegovine (HŠD Mostar, UŠIT RS i UŠIT FBiH) je organizovao studijsko putovanje u C.Goru, Albaniju i Makedoniju u periodu od 29.08. – 01.09.2007. god.

Delegaciju su činili: Ernad Granić, Aleksandar Mrkobrada, Nenad Bužanin – SNV BiH, Ljubo Rezo, Frano Kljajo, Vladimir Jurčević, Petar Gelo – HŠD Mostar, Spomenko Stojanović – UŠIT RS, Omer Pašalić, Fadil Šehić i Azer Jamaković – UŠIT FBiH. Teme studijskog putovanja: Strategije razvoja šumarstva, Zakon o šumama i Koncesije nad šumama u pomenutim zemljama. Sve aktivnost oko organizacije posjeta Ministarstvima i Javnim preduzećima šumarstva, kao i smještaja naše delegacije u pomenutim zemljama izvršio je SNV. Istakao bih vrlo dobru organizaciju putovanja i vrlo ugodnu i srdačnu dobrodošlicu u sve tri zemlje, kao i kvalitetno organizovan program u svim zemljama, što je najveća zasluga kolega iz SNV-a, na čemu im se velikodušno zahvaljujemo i nadamo se da će se ova saradnja i u budućnosti nastaviti. 

CRNA GORA studijsko putovanje studijsko putovanje studijsko putovanje Sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Podgorici ALBANIJA studijsko putovanje studijsko putovanje studijsko putovanje Sastanak u prostorijama SNV-a Albanije – Tirana Dr. Nehat Collaku (prvi s desna) MAKEDONIJA studijsko putovanje studijsko putovanje studijsko putovanje Sastanak sa predstavnicima SNV-a RM, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RM, Diskusija u direkciji J.P. Makedonske šume

.
02.07.2007.
Novosti / Aktulenosti

UPUTSTVO ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA
UČLANJENJE U UŠIT FBiH

Na osnovu odluke Skupštine od 19.04.2007. god., kojom se zadužuje Predsjedništvo udruženja, za postupak prijema (učlanjenja), visine članarine, forme i sadržaja članske knjižice, te načina vođenja evidencije i kategorizacije članova UŠIT FBiH, Predsjedništvo udruženja je donijelo sljedeću odluku:

1. Godišnja članarina za zaposlene članove iznosi 24 KM,
2. Godišnja članarina za penzionere iznosi 12 KM i
3. Članarinu ne plačaju nezaposleni, studenti i đaci.

Pristupnice za učlanjenje u UŠIT FBiH možete skinuti (download) sa web stranice udruženja, www.usitfbih.ba. Popunjene i potpisane pristupnice možete slati na broj faksa: 033/202-737 ili putem e-maila: info@usitfbih.ba, ili putem pošte na adresu: Udruženje inženjera i tehničara šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine (UŠIT FBiH), ul. Titova br. 7, 71000 Sarajevo.

.

Ukupno vijesti na stranici: 113

Početna strana | Nazad |

pristupnica u ušitfbih